Snel Zoeken

Vakantievreugd

Country/ Province: Drenthe
Category: Reizen
Hits: 5795
Contactdetails Owner:

Kampstraat 2a , 9411 KS, Beilen, Nederland

Phone: 0593-522317
Website: www.vakantievreugd.org


Email: info@vakantievreugd.org

Vakantievreugd is een stichting die, zonder winstoogmerk, begeleide vakanties organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking.
Onze slogan is: ‘Reizen met een PLUS!’

Brochure_2023_002.jpg

Om dit waar te kunnen maken hebben we gekozen voor minimaal 1-op-3 begeleiding. Dat wil zeggen dat voor elke drie vakantiegangers minimaal één reisbegeleider mee gaat.

Jaarlijks organiseren we minstens drie 1-op-1 vakanties. Deze vakanties zijn bedoeld voor mensen die rolstoelgebonden zijn en/of gehele verzorging nodig hebben en voor mensen die vanwege hun beperking 1-op-1 begeleiding nodig hebben.
Kun je niet zelfstandig in een busje stappen, dan is alleen een 1-op-1 vakantie mogelijk voor jou. Bij deze vakanties heeft elke vakantieganger een reisbegeleider.

Tijdens de vakanties proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de voorkeuren en wensen van onze vakantiegangers, zodat iedereen de vakantie krijgt die hij of zij graag wil.
Een ander belangrijk punt is de integratie van mensen met een verstandelijke beperking in de maatschappij. Dit is een reden voor ons om ook met kleine groepjes in te steken op reguliere reizen.

Voor vragen over de reizen of over de organisatie zelf, kan uiteraard contact met ons worden opgenomen. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur.
Tijdens het vakantieseizoen zijn we voor calamiteiten altijd bereikbaar op ons mobiele nummer.


Geschikt voor
  • verstandelijke beperking
  • autisme
  • visuele beperking
  • lichamelijke beperking
Particulier

De vakantiegangers
Mensen met een verstandelijke beperking woonachtig in één van de vier noordelijke provincies, kunnen bij Vakantievreugd een vakantie boeken.

Vakantievreugd verwacht van de vakantieganger dat hij /zij:
- het leuk vindt om op de gekozen vakantie mee te gaan (de vakantie moet aansluiten bij de wensen van de vakantieganger).
- mee kan doen aan de activiteiten die bij het programma van de gekozen vakantie beschreven staan.
- bereid is op een twee- of meerpersoonskamer te slapen.
- zich kan handhaven in de groep, zodat het plezier tijdens de vakantie voor hem of haar en de anderen niet nadelig beïnvloed wordt.

Sommige reizen zijn bedoeld voor een beperkt aantal mensen die, naast hun verstandelijke beperking, slechtziend, slechthorend, slecht ter been zijn en/of gebruik maken van een rolstoel tijdens wandelingen.

Het aanbod is gevarieerd. De meeste bestemmingen liggen in Nederland, maar je kunt ook voor een vakantie in het buitenland kiezen.
Vakantievreugd kijkt zorgvuldig naar de samenstelling van de groepen.
Er zijn vakanties voor mensen die in grote mate zelfstandig en mobiel zijn en voor mensen die meer begeleiding en hulp vragen.

De reizen zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:
• Actief
• Ondernemend
• Rustig aan
• Eén-op-één

De volledige omschrijving van de categorieën staan op de website en de in de brochure.

Vakantiekeuze
Het is belangrijk dat je een vakantie kiest die bij je past. Lees hiervoor de informatie van de categorieën goed en let op de extra informatie bij de vakantiebestemming.
Als je niet in een attractie wilt, kies je niet voor een vakantie waarin een pretpark centraal staat.
Wanneer je meer hebt aan een rustige vakantie in eigen land, kies dan niet voor een reis naar het buitenland.
Wanneer je tijdens de vakantie niet goed mee kunt doen, is dat voor jou en voor de andere vakantiegangers vervelend.
Per vakantie staan suggesties voor activiteiten die in de omgeving ondernomen kunnen worden. Tijdens de reizen bepalen de reisbegeleiders, in overleg met jou en je medereizigers, wat je gaat doen op vakantie.
De teksten bij de reizen geven slechts een paar mogelijkheden.



De reisbegeleiders
Vakantievreugd heeft gemotiveerde vrijwillige reisbegeleiders die ieder jaar, samen met nieuwe reisbegeleiders, een gerichte training krijgen door gekwalificeerde trainers.

Eén of twee reisbegeleiders zijn eindverantwoordelijk tijdens een vakantie. Deze reisbegeleiders zijn ervaren en deskundig.
Van de medewerkers krijgen zij alle noodzakelijke ondersteuning in de voorbereiding, afhandeling en, indien nodig, tijdens de uitvoering van de reizen.

Reizen met Vakantievreugd betekent reizen in groepsverband. Dit houdt in dat de groep zoveel mogelijk gezamenlijk optrekt. Met individuele wensen wordt, waar mogelijk, rekening gehouden. De groepsleiding laat je er alleen op uitgaan, wanneer je op je aanmeldingsformulier hebt aangegeven dat dit verantwoord is. Vakantievreugd is in dat geval niet verantwoordelijk.
Uitgangspunt blijft dat reizen van Vakantievreugd groepsvakanties zijn.
Je ontvangt van Vakantievreugd het aanmeldingsformulier, dat je zorgvuldig en volledig ingevuld en ondertekend terug kunt sturen.
Onze voorkeur gaat uit naar digitaal aanmelden via onze website www.vakantievreugd.org. Sta je al in ons bestand, dan ontvang je bij de brochure een brief met de vermelding van persoonlijke inloggegevens. Meld jij je voor de eerste keer aan voor een vakantie, dan mailen we jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.

Je kiest drie bestemmingen. Op basis van jouw gegevens beoordeelt Vakantievreugd of de door jou gekozen vakantie voor jou geschikt is.
Wanneer wij naar aanleiding van de verstrekte informatie van mening zijn dat een andere reis wellicht beter bij jou past, nemen wij contact met je op.
Dit doen we ook als jouw drie keuzes al volgeboekt zijn. Samen zoeken wij vervolgens de meest geschikte en interessante reis uit.

Aangemelde vakantiegangers hebben toestemming nodig van ouders/begeleiders. Aanmelden betekent dat je akkoord gaat met de algemene informatie en reisvoorwaarden.
Niet volledig of niet correct ingevulde formulieren kunnen door Vakantievreugd niet in behandeling worden genomen.

We vragen je het formulier zeer zorgvuldig in te vullen. Deze gegevens zijn namelijk de handleiding voor onze reisbegeleiders om zich goed voor te bereiden op de vakantie.
Extra informatie, zoals bijvoorbeeld een persoonsbeeld, graag als bijlage meesturen of via de mail.

Zodra de reis is volgeboekt, ontvang je van ons een boekingsbevestiging en de factuur per mail. Van belang is dat Vakantievreugd hiervoor een actueel e-mailadres van jou heeft.

Bij onvoldoende deelname wordt de reis geannuleerd. Vervolgens wordt er alle moeite gedaan om samen een andere reis te zoeken.
Als een geïntegreerde reis niet doorgaat vanwege te weinig deelname, zal Vakantievreugd alle moeite doen een passende vervangende reis aan te bieden.

Wil je graag meer weten over een bepaalde reis, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wanneer de informatie op het aanmeldingsformulier daartoe aanleiding geeft, kan Vakantievreugd iemand voor een vakantie weigeren. Dit gebeurt alleen onder vermelding van de reden(en).
Reissom
Inbegrepen bij de reissom zijn:
overnachtingen, maaltijden, drankjes, vervoer vanaf Beilen (met uitzondering van de vliegvakanties en 1-op-1 vakanties), uitstapjes en reisverslag.

Tijdens de vakantie hoef je alleen maar zakgeld mee te nemen om kaarten, postzegels en souvenirs te kopen en voor eventueel een extra terrasbezoek. De hoogte van het minimum adviesbedrag staat per vakantie vermeld in de brochure.
De reisbegeleiding kan je ondersteunen met het beheren van je zakgeld tijdens de vakantie.

De reissom is opgebouwd uit de kosten voor accommodatie, vervoer, voeding en uitstapjes, toeristenbelasting en overheadkosten.
De vakantiegangers betalen deze kosten eveneens voor de reisbegeleiders. De reisbegeleiders krijgen geen vergoeding en werken op basis van vrijwilligheid. Vakantievreugd werkt zonder winstoogmerk en zoekt daarbij steeds naar mogelijkheden om de reissom zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door het aanvragen van een bijdrage van Stichting Wildervank Fonds die de laatste jaren steeds is gehonoreerd. Daarbij ontvangt Vakantievreugd giften van bijvoorbeeld serviceclubs, fondsen en adverteerders.

Een kamer alleen?
In de meeste gevallen zijn er alleen twee- of meerpersoonskamers beschikbaar. Wil je een kamer alleen, geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier. Eénpersoonskamers zijn niet altijd, of slechts beperkt, beschikbaar. Voor een kamer alleen betaal je minimaal € 150,- extra. Vakantiegangers die om bijzondere redenen een kamer voor zichzelf willen, betalen ook € 150,- extra. Eénpersoonskamers zijn, ondanks de soms hoge toeslag, niet altijd even groot en/of luxe als de andere kamers.
Indien de éénpersoonskamer niet op dezelfde gang is als de andere kamers van de groep, kan de aanvraag niet worden gehonoreerd.

Wanneer betaal je de vakantie?
Nadat je bent ingeboekt voor de gekozen reis en deze volgeboekt is, ontvang je een boekingsbevestiging. De factuur wordt verstuurd naar het opgegeven emailadres.

Je kunt niet mee als het gehele bedrag niet voor de gestelde datum door Vakantievreugd ontvangen is.

Tegemoetkoming reissom
Reizen met begeleiding is helaas nog steeds duurder dan reguliere reizen. Vakantiegangers die een PGB hebben, kunnen vaak (een deel van) de vakantie betalen uit hun PGB.
Voor meer informatie over het PGB en de huidige ontwikkelingen zie de site van PGB.

In sommige gevallen kunnen begeleidingskosten als zorgkosten opgevoerd worden bij de belastingdienst.

Ook bij sommige zorgverzekeringen is het mogelijk een tegemoetkoming te vragen.

Veilig vervoer
Vakantievreugd maakt voor de reizen gebruik van negenpersoons huurbussen van een erkend verhuurbedrijf. Deze bussen zijn goed onderhouden en worden tijdig gecontroleerd. De reisbegeleiders moeten een rijtest positief afleggen, voordat zij als chauffeur mee kunnen.





Location

Kampstraat 2a , 9411 KS, Beilen, Nederland

Phone: 0593-522317
Website: www.vakantievreugd.org
Email: info@vakantievreugd.org

Recent bekeken

Category: Drenthe
Manufacturer: Reizen

Vakantievreugd is een stichting die, zonder winstoogmerk, begeleide vakanties organiseert voor mensen met een verstandelijke...

Benieuwd naar Vakantie-ervaringen van andere reizigers. Last Minute op vakantie ?

Vele vakantiegangers met een beperking gingen u voor. Lees hun ervaringen en reacties. Of kies een last minute.

Last Minutes
Regelmatig ontvangen we van onze deelnemers mooie last minute aanbiedingen. Houd ze in de gaten en bekijk ze hier.
Tevreden Gasten
Lees wat gasten van de verschillende accommodaties vonden en hoe ze hun vakanties hebben ervaren
Picture Vakanties
Giethoorn 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel: 06 46326702
Bekijk onze Facebookpagina!

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.