Snel Zoeken

Casa Peguche

Country/ Province: Spanje
Hits: 9230
Contactdetails Owner:

Polígon Pp Cds Girasoles, 85, 03726 El Poble Nou de Benitatxell, Alicante, Spanje, 03726 El , Poble Nou de Benitatxell, Alicante , Spanje

Website: www.casapeguche.nl


Email: r.broer@quicknet.nl

Aangepaste Vakantiewoning
Casa Peguche is een authentieke mediterrane Casa die is aangepast voor mindervaliden en gehandicapten. De rolstoel toegankelijke vakantiewoning ligt aan het einde van een rustige doodlopende straat in de wijk Girasoles in Cumbre del Sol aan de Costa Blanca in Spanje. De aangepaste vakantiewoning biedt plaats aan 8 tot 10 personen, waardoor het echt een familiehuis is voor zowel jong als oud als ook voor validen en mindervaliden. Met uitzicht op natuurgebied La Granadella en de Middellandse Zee, de ultieme oase van rust om bij te komen van het haastige leven van alle dag.

De vrijstaande Casa staat op een eigen, totaal omheind, perceel van ruim 800m2 en heeft een carport met ruimte voor 2 auto’s. Het perceel is geheel rolstoel vlak en voorzien van ruime terrassen, met lounge set, waardoor ook mindervaliden zich volledig vrij kunnen bewegen.
Nieuw is een plafondlift vanaf het bed, via de WC naar de douche. Dit is vrij uniek voor Spanje.

Casa Peguche is een vakantiewoning die oorspronkelijk uit twee aparte woonlagen bestond maar is in 2016 ingrijpend gerenoveerd, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met rolstoelgebruikers. Tijdens deze renovatie is de benedenverdieping geheel drempelvrij en gelijkvloers gemaakt, zodat deze goed rolstoel toegankelijk is voor mindervaliden. De verbouwtijd van ruim een halfjaar heeft geresulteerd in een ruime Casa, die plaats kan bieden aan 8 tot 10 personen zonder afbreuk te doen aan een knusse intieme sfeer. Door in de woning veel licht binnen te laten komen en gebruik te maken van natuurlijke materialen en aardse tinten is het een heerlijke plek geworden.

Het Privézwembad
Het grote privézwembad (8x4m) geeft volop gelegenheid om te spelen, lekker af te koelen of om gewoon wat baantjes te trekken. Traptreden in het water zorgen er voor dat je rustig het zwembad in kan lopen maar het zwembad is ook voorzien van een zwembadlift waardoor iedereen van het vakantiegezelschap, valide of mindervalide, er gebruik van kan maken.

In het ondiepe deel van het bad is de waterhoogte rond de 1.30m en in het diepste deel is het rond de 1.85m. Naast het zwembad ligt een groot volledig vlak terras met een grote loungeset, ligbedden complementeren het geheel. Met uitzicht vanuit het zwembad op natuurgebied La Granadella en de Middellandse Zee waan je je in je eigen privéresort.

7. Dakterras klein  Kindervermaak  Panna veldje
Dienstverlening
  • hulpmiddelen
  • zorg
Geschikt voor
  • minder validen
  • rolstoel toegankelijk
  • lichamelijke beperking
Faciliteiten
  • aangepaste douche
  • aangepaste keuken
  • aangepast sanitair
  • tillift
  • douchestoel
  • hoog/laag-bed
  • zwembadlift
Aantal personen 10 pers
Aantal slaapkamers - 4
Particulier

Een open karakter typeert de benedenverdieping, waardoor een optimale bewegingsvrijheid is gecreëerd voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Deze verdieping is onderverdeeld in drie vertrekken slechts van elkaar gescheiden door siervolle bogen, waardoor de betrokkenheid bij het geheel gewaarborgd blijft. De stijlvolle inrichting met Italiaanse meubelen van kersenhout geven deze etage de allure van een Mediterrane Casa.

Rolstoel toegankelijke keuken

De ruime open keuken is van alle gemakken voorzien en is geheel rolstoel toegankelijk. Door een deels verlaagd en onderrijdbaar keukenblad met aangepaste spoelbak en kraan kan een ieder, valide of mindervalide, de keuken gebruiken om zijn favoriete tapas of maaltijd te bereiden. Een magnetronoven, een extra brede inductie kookplaat, afwasmachine, wasmachine en koel/vries combinatie maken het geheel compleet. Verder zijn naast gangbare keukenaccessoires een koffiezetapparaat en Senseo-apparaat aanwezig.
De lange eettafel in de eetkamer biedt plaats aan 8 tot 10 personen en is aan beide kopse kanten volledig onderrijdbaar met een rolstoel. Door het reeds genoemde open karakter van de woning kunt u tijdens de bereiding van de maaltijd contact houden met uw tafelgenoten.

De knusse woonkamer
De woonkamer heeft twee zithoeken en geeft via meerdere openslaande deuren drempelloos toegang tot de tuin, zodat woonkamer en tuin naadloos elkaars verlengden zijn. De moderne stoere zithoek met vier stoelen is ideaal voor het doen van een spelletje of het houden van een goed gesprek. De knusse haardhoek met authentieke spekstenen houtkachel daarentegen is een heerlijke plek waar u bij een knapperend haardvuur kunt ontspannen in de elektrisch verstelbare relaxstoelen met sta-op functie. Hierdoor is een winters verblijf in deze aangepaste vakantiewoning ook zeer aangenaam. Natuurlijk beschikt de Casa over Nederlandse satelliet-TV met dvd, draadloos internet via WiFi en radio/cd.
Een geheel met de rest van het huis

Een gebogen brede deur verbindt de eetkamer met de aanbouw, die volledig is ingericht voor gehandicapten en mindervaliden, maar uiteraard ook prima door valide mensen gebruikt kan worden. De aanpassingen in deze kamer zijn zo gemaakt dat ze een geheel vormen met de rest van het huis en dus geen ziekenhuisgevoel geven. De aangepaste kamer heeft twee verrijdbare hoog/laag bedden met bedpapegaai, een plafondlift, een aangepast verlengd toilet met opklapbare hulpbeugels, een speciale wasbak met aangepaste kraan voor rolstoelgebruikers en een inrijddouche voorzien van een opklapbare douchestoel en een verrijdbare douchestoel. Twee openslaande deuren geven deze slaapkamer drempelloos toegang tot de tuin met haar terrassen. Hierdoor rol je met een rolstoel maar ook, indien gewenst, met een bed zo naar buiten.

De sierlijke wenteltrap verbindt de benedenverdieping met de bovenverdieping, maar u kunt deze ook via de buitentrap bereiken; de voormalige toegangsdeur van de vroegere woonetage. Deze ruime verdieping biedt drie luxe sfeervol ingerichte slaapvertrekken en een badkamer die van alle gemakken is voorzien. Eén van de slaapkamers is koloniaal ingericht met een 2-persoons bed (180x210) uitgerust met elektrische bedbodems. Deze slaapkamer ziet uit over het zwembad en de Middellandse Zee en geeft direct toegang tot één van de aanwezige dakterrassen. Een andere slaapkamer biedt plaats aan drie personen en is uitgerust met een stapelbed (90x210) met extra onderschuifbed, dat qua afmetingen zowel geschikt is voor kinderen als volwassenen. In deze kamer beschikt u over een inbouwkast en een dressoir dat tevens dienst kan doen als commode. Uiteraard zijn een aankleedkussen, een potje, een kinderstoel en een kinderbedje aanwezig voor de kleinsten onder ons. De derde slaapkamer is voorzien van twee éénpersoonsbedden (90x210) met elektrische bedbodems. Ook in deze kamer is een ruime inbouwkast aanwezig.

16. Slaapkamer 3 1  18. Slaapkamer 4

Chillen doe je op één van de twee zeer ruime dakterrassen met zicht op de tuin en het zwembad en een schitterend uitzicht op het naastgelegen natuurgebied en de Middellandse Zee. Lui schommelend in je hangmat of mijmerend in je zitzak is bij helder weer zelfs Ibiza te zien. Kortom dé ultieme chillplek!

https://youtu.be/2d2leVoMiMw

https://youtu.be/Qp4jvo3DaCA


20170131 110230       20170131 110144      20170131 110153     20170313 160225 
Verlaagd en onderrijdbaar keukenblad
Elektrisch verstelbare relaxstoelen
Twee hoog/laag bedden
Een plafondlift vanaf het bed, via de WC naar de douche
Aangepast verlengd toilet met hulpbeugels
Speciale wasbak voor rolstoelgebruikers
Een inrijddouche voorzien van een douchestoel
Zwembadlift

Zorg in de Omgeving

De zorgverlening aan de Costa Blanca is uitstekend geregeld waarbij veel zorgorganisaties beschikken over Nederlands sprekende zorgverleners. Binnen een straal van enkele kilometers vanaf Casa Peguche vindt u deze zorgverleners. Wel zo’n prettig idee, met name voor overwinteraars en zij die langer verblijven.

Spanje kent een publieke en private zorgsector waarbij de laatst genoemde qua service (niet qua behandeling) gewoonlijk hoger wordt gewaardeerd. Wanneer u in Nederland recht heeft op thuiszorg dan wordt dezelfde zorg in Spanje ook vergoed (max. 3 maanden). Heeft u tijdens uw verblijf in Spanje zorg nodig, dan dient u contact op te nemen met uw gemeente. Bespreek dit voortijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Belangrijke adressen van verschillende zorg of medische organisaties aan de Costa Blanca:


Anneke integral care services

Nederlandse thuiszorgorganisatie met Nederlands en Engelstalige verpleegkundigen en ziekenverzorgenden. Goed georganiseerd bedrijf voor zorg op maat en verhuur van hulpmiddelen.

Thuiszorg Euroclinica Rincón

Sinds 2009 is Thuiszorg Euro Clínica Rincon begonnen met het verlenen van thuiszorg aan de Costa Blanca. Een enthousiast en professioneel team van Nederlandse verzorgers en verpleegkundigen doen er alles aan om uw verblijf in Spanje zo aangenaam mogelijk te maken..

Zorgkantoor Joannes de Deo

Thuiszorgorganisatie waar u terecht kunt voor persoonlijke verpleging en/of verzorging, huishoudelijke hulp of hulpmiddelen.

Clinica Asistel

Al bijna 20 jaar is Clinica Asistel een begrip in het noordelijke deel van de Costa Blanca. Een huisartsen praktijk die niet alleen 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is, maar ook aan alle specialisten de mogelijkheid biedt om spreekuur te doen. U kunt hier gewoon met de Nederlandse taal terecht.

Easy Hire

Costa Blanca’s grootste verhuurder van scootmobielen, rolstoelen en meer. Het bedrijf wordt door Nederlanders gerund dus u kunt hier gewoon met de Nederlandse taal terecht.

Cumbre del Sol heeft een eigen kiezelstrandje, Cala del Moraig. Dit intieme strandje, dat behoort tot de 12 mooiste stranden van Spanje, leent zich uitstekend voor het beoefenen van watersport zoals snorkelen en duiken, maar ook om lekker in alle rust van het water van de Middellandse zee te genieten. Er is een strandrolstoel aanwezig en met speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden is voldoende rekening gehouden.

Stranden

Wie aan Spanje denkt, denkt op de eerste plaatst natuurlijk aan zon, zee en strand. De Costa Blanca voldoet volkomen aan dit plaatje en dat bijna het hele jaar door. Niet voor niets verblijven vele Europese pensionados hier in de wintermaanden, dit door het aangename klimaat en de gezonde lucht. Omdat veel mensen op leeftijd dit gebied in de wintermaanden bezoeken is op nagenoeg alle plekken rekening gehouden met mensen met beperkte mobiliteit waaronder ook rolstoelgebruikers. De meeste stranden in de buurt zijn dan ook toegankelijk voor rolstoelers, er zijn speciale invalide parkeerplaatsen dicht bij het strand, de stranden zijn voor rolstoelers toegankelijk via houten paden en bijna ieder strand heeft een strandrolstoel die gratis te gebruiken is. Daarbij komt dat men altijd heel behulpzaam is indien zich toch een obstakel voordoet.

Aan te raden stranden voor rolstoelers:

Cala Moraig (Cumbre del Sol): Strand onderaan hoge kliffen waardoor het een ruig uiterlijk heeft, invalide parkeerplaatsen en strandrolstoel aanwezig. Eigen strandtent, niet te massaal, lekker intiem.
Platja de l’Arenal (Javea): Groot zandstrand met brede boulevard en gezellige eettentjes die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. ’s Avonds heerlijk slenteren over de boulevard.
El Portet (Moraira): Klein intiem strand met verhard wandelpad met bankjes.
Cala Advocat (Benissa):. Klein intiem strandje op de weg van Moraira richting Calpe dat je even moet weten te vinden. Heeft een parkeerplaats met daaraan vast een kleine pier waar je met een rolstoel zo op kan rijden.
Zwembad

Natuurlijk heeft Casa Peguche een eigen privé zwembad maar twee straatjes achter Casa Peguche ligt een groot publiekelijk zwembad dat ook toegankelijk is voor de huurders van Casa Peguche. Dit zwembad, dat ook goed toegankelijk is voor rolstoelers, heeft een eigen snacktentje en is een echte ontmoetingsplaats voor de jeugd in de buurt. Het zwembad is lopend bereikbaar dus kinderen kunnen hier zelfstandig naar toe. Ook diverse speelatributen zijn aanwezig waaronder een jeu de boule baan.
Op de website van de eigenaar staan vele m[leuke tips http://www.casapeguche.nl/activiteiten/

Location

Polígon Pp Cds Girasoles, 85, 03726 El Poble Nou de Benitatxell, Alicante, Spanje, 03726 El , Poble Nou de Benitatxell, Alicante , Spanje

Website: www.casapeguche.nl
Email: r.broer@quicknet.nl

Recent bekeken

Category: Spanje
Manufacturer: Aangepaste vakantiewoningen

Aangepaste Vakantiewoning. Casa Peguche is een authentieke mediterrane Casa die is aangepast voor mindervaliden en...

Benieuwd naar Vakantie-ervaringen van andere reizigers. Last Minute op vakantie ?

Vele vakantiegangers met een beperking gingen u voor. Lees hun ervaringen en reacties. Of kies een last minute.

Last Minutes
Regelmatig ontvangen we van onze deelnemers mooie last minute aanbiedingen. Houd ze in de gaten en bekijk ze hier.
Tevreden Gasten
Lees wat gasten van de verschillende accommodaties vonden en hoe ze hun vakanties hebben ervaren
Picture Vakanties
Giethoorn 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel: 06 46326702
Bekijk onze Facebookpagina!

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.