Snel Zoeken

Reisgids voorkant 2023 002
Het is weer een kleurvolle gids geworden met een gevarieerd aanbod.
Clini1
Luca ligt thuis schuddebuikend op de bank. Samen met CliniClown Bluf houdt hij via zijn tablet een wedstrijd vieze geluiden maken. De keiharde wind die hij, blazend op zijn hand, de wereld in stuurt, is een onbetwiste winnaar.

homepaginaFlyerBM4D2022 002
Bijzonder Mobiel 4 Daagse, 26-29 juli 2022
Vier dagen handbiken op de grens van Brabant en Limburg

Hartje zomer kunnen handbikers opnieuw vier dagen langs zorgvuldig uitgezette routes door de prachtige Peel peddelen. Nieuw dit jaar: verschillende afstanden. Naast de bekende 30 kilometer zijn er nu ook routes van 15 kilometer. U kunt ook deelnemen met een scootmobiel of een aangepast vervoermiddel.

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is een jong, maar groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Direct vanaf het begin in 2019 heeft de bijzondere vierdaagse tientallen deelnemers getrokken.
Dit jaar is de verwachting dat nog meer sportievelingen naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap. Het aanbod van verschillende afstanden speelt daarop in.
Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen en zijn minimaal twee rolstoelen breed. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. Tijdens de vierdaagse is het bij start en aankomst in Meijel een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers.

Waar en wanneer
Data: 26, 27, 28 en 29 juli
Routes: dagelijks 30 of 15 kilometer
Start en eindpunt: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2 Meijel.
Kosten en inschrijving
Kosten voor vier dagen bij voorinschrijving zijn € 14,50.
Inschrijven kan tot 30 juni 2022 via het inschrijfformulier.
Aan de kassa inschrijven kan ook, voor € 5,00 per dag.
Meer informatie
Praktische informatie over de tocht, de inschrijving en de servicemogelijkheden is te vinden op www.bijzondermobiel4daagse.nl.

Gratis ophaalservice voor groepen
De BM4D biedt voor groepen hulpmiddelenvervoer- en opslag tijdens de vierdaagse. Dit wordt gratis mogelijk gemaakt door transportbedrijf Gebroeders van Eijk uit Asten. Binnen een straal van circa 45 kilometer van Meijel haalt dit transportbedrijf uw fietshulpmiddel/handbike/scootmobiel op van een verzamelpunt. Vervoer gebeurt per vrachtwagen door een ervaren, toegewijde chauffeur, die de vervoers(hulp)middelen met zorg zal behandelen.
Zondag 24 juli is de ophaaldag, op zaterdag 30 juli worden de fietshulpmiddelen weer teruggebracht naar het verzamelpunt. Gedurende de vierdaagse staat uw vervoermiddel in een afgesloten opslag in de buurt bij het startpunt, waar u het elke dag kunt ophalen en terugbrengen.
De voorwaarden en mogelijkheid om een ophaallocatie aan te melden, staan op Deelname info

Slapen
In de regio zijn verschillende aangepaste overnachtingsmogelijkheden. Kijk hier voor adressen.

Doel
De vierdaagse wil mensen met een bewegingsbeperking de kans te geven recreatief te bewegen. De vier prachtige landelijke routes door de Peel, op de grens van Brabant en Limburg, nodigen daartoe uit. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen.
Niet alleen handbikers kunnen deelnemen. Meedoen met een scootmobiel of anders aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.
OTTERLO – Met de overhandiging van de symbolische sleutel aan Lotte, gezinslid van de eerste gasten, werd door Esther Vergeer de openingshandeling verricht van het vakantiehuis dat EuroParcs de komende twee jaar ter beschikking stelt aan de Esther Vergeer Foundation op EuroParcs De Zanding in Otterlo.
2022 EuropParcs home Ester Vergeer Foundation 002     clip image001home 002
In het kader van het partnership dat EuroParcs en de Esther Vergeer Foundation zijn aangegaan, stelt EuroParcs een 4-persoons recreatiewoning ter beschikking op vakantiepark De Zanding in Otterlo voor een periode van 2 jaar. De recreatiewoning is geschikt voor zowel valide als minder-valide gasten. De opbrengsten van deze vakantiewoning komen geheel ten goede aan de Esther Vergeer Foundation.
Het Landhaus Meine Auszeit is in 2022 (mei) opnieuw beoordeeld door een gecertificeerde landmeter en we zijn verheugd dat we opnieuw het certificaat "Toegankelijkheid getest" hebben gekregen van de inspectie-instelling.
In tijden van crisis innoveren. Preston Palace doet het! Dat getuigt van lef en ondernemerschap. Op 1 juni opende het All-inclusive Family Resort haar nieuwe formule eerst met 160 hotelkamers. Uiteraard all-in maar met nóg meer eetgelegenheden, meer entertainment, meer service op maat en met maar liefst 35000 m2 aan gebouwen is er alle ruimte voor meer all-inclusive beleving. Vanaf 1 juli zijn álle 318 hotelkamers boekbaar. 'Fantastisch nieuws voor onze gasten en medewerkers!'

Met afstand het leukste familiehotel

Er wordt momenteel geleefd in een maatschappij met strikte voorwaarden. Events, dag- en avondrecreatie zijn voorlopig niet mogelijk. Maar door lef, veerkracht en gezond ondernemerschap te tonen zijn er nu kansen. Op 1 juni gaan bij Preston Palace de deuren open naar een nieuwe toekomst met een nieuwe beleving van de all-inclusive vakantie. Ze doen waar ze goed in zijn; het is met afstand het leukste all-inclusive familiehotel van Nederland!
juni 2020
Tijdens onze eigen vakantie in Oostenrijk mochten wij een meisje op/ in een skistoel met haar moeder op de foto zetten voor onze homepagina.
Heel hartelijk dank hiervoor.
IMG 4248 1
januari 2020
Falginjochbahn 1
Barrièrevrij skiën op de Kaunertal-gletsjer
IN WERKING sinds ZATERDAG 8 december 2019!

De eerste kabelbaan "100 Funifor" in Oostenrijk op de Kaunertal-gletsjer
In de zomer gebeurt er veel op de Kaunertal-gletsjer. De bouw van de nieuwe Funifor "Falginjochbahn" is gestart. De spoorweg is gepland voor begin december 2019.
De nieuwe kabelbaan loopt langs de voormalige sleepliftbanen van de Weißseeferner-liften I + II.De verouderende Weißseeferner-sleepliften werden aan het einde van het skiseizoen 2018/19 gedemonteerd zodat ze nu kunnen worden vervangen door een uniek spoorwegmodel in Oostenrijk.

De trein begint direct naast de parkeerplaats bij het gletsjerrestaurant op 2.750 m en eindigt bij de Falginjoch op 3.113 m.

Uitbreiding van de hellingen
Niet alleen het landschap wordt veel opgewaardeerd, maar ook het scala aan hellingen. In de toekomst zullen er hellingen van alle moeilijkheidsgraden zijn in het gebied van de nieuwe Falginjochbahn.
Voor beginners en monoskiërs is de bestaande "blauwe" helling aangepast zodat deze een "lichtblauwe" helling wordt. Dit betekent dat zelfs beginners en monoskiërs kunnen genieten van het uitzicht op de Falginjoch en vervolgens zonder problemen terug naar het dalstation kunnen skiën.

Barrièrevrij skiën op de Kaunertal-gletsjer
Via de Kaunertal-gletsjerweg, die rechtstreeks naar het skigebied en de pistes leidt, is de gletsjer een gebied dat zeer gemakkelijk toegankelijk is voor mensen met een handicap. Speciaal gereserveerde parkeerplaatsen direct aan de rand van de pistes zorgen voor een ongecompliceerde en moeiteloze toegang tot het skigebied.
Dit onderscheidt de Kaunertal-gletsjer als een monoskigebied:

Brede natuurlijke sneeuwhellingen
Alle liftfaciliteiten zijn toegankelijk vanaf de begane grond
Hellingen zijn direct bereikbaar met de auto
Verlaagde skipas tarieven voor gasten met een handicap
Opgeleid personeel bij de liften
Barrièrevrij gletsjerrestaurant met rolstoeltoegankelijke toiletten, lift en vrije stroom
mono skilessen
Na 20 jaar organiseren en begeleiden van gemiddeld 200 klanten met een verstandelijke handicap, willen wij na komend seizoen 2020 het stokje overgeven aan een enthousiaste opvolger.
Allereerst enthousiasme dus, maar er is meer vereist om dit leuke werk enigszins gladjes te laten verlopen, zoals ervaring in de zorg, reiservaring, rijervaring, talenkennis en administratieve interesse.
Denk je min of meer te passen in dit complexe profiel, neem dan contact op. Wij gaan graag met je in gesprek!
Wim Jansen en Anneke Wolters
06.52325143
Sommige mensen met een verstandelijke beperking willen graag op vakantie, maar hebben er niet genoeg geld voor.

Dat vinden wij jammer. Wij van Dolfijn Vakanties doen er alles aan om de reizen zo goedkoop mogelijk te maken, maar we moeten natuurlijk ook alle bijkomende kosten zoals de reis- en verblijfkosten voor onze vrijwilligers en de organisatiekosten in de reissommen mee tellen.
Dolfijn heeft in 2014 een toezegging tot een mooie gift gekregen. Met dit bedrag kunnen we een aantal jaren elk jaar minstens 5 reizigers een bedrag schenken om het hen daarmee mogelijk te maken toch op vakantie te kunnen of toch hun droom Dolfijnvakantie te kunnen maken. Wij noemen dat ‘Dolfijn Vakantiegeld’. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ kan oplopen tot max. € 500,- per persoon en is eenmalig.
Om in aanmerking te kunnen komen voor ‘Dolfijn Vakantiegeld’ stuurt u of uw begeleiding ons een brief of e-mail. Let wel: uw brief of e-mail moet uiterlijk 15 december a.s. bij ons binnen zijn.
In uw aanvraag schrijft u welke Dolfijnreis u graag zou willen doen, waarom u deze reis niet kunt betalen en welk bedrag u tekort komt om die reis te betalen.
Elke aanvraag wordt door ons bekeken en per aanvraag wordt bepaald of deze in aanmerking komt voor een bijdrage en zo ja, voor welk bedrag. Mogelijk nemen wij naar aanleiding van uw aanvraag contact met u of uw familie/begeleiding op. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ wordt als korting van de reissom afgetrokken. Bij afzegging of annulering vervalt het recht op het ‘Dolfijn Vakantiegeld’. U kunt vanaf nu uw aanvraag insturen voor de zomerreizen 2019.

Stuur uw e-mail naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stuur uw brief naar:
Dolfijn Vakanties
Postbus 242
2290 AE Wateringen"

Benieuwd naar Vakantie-ervaringen van andere reizigers. Last Minute op vakantie ?

Vele vakantiegangers met een beperking gingen u voor. Lees hun ervaringen en reacties. Of kies een last minute.

Last Minutes
Regelmatig ontvangen we van onze deelnemers mooie last minute aanbiedingen. Houd ze in de gaten en bekijk ze hier.
Tevreden Gasten
Lees wat gasten van de verschillende accommodaties vonden en hoe ze hun vakanties hebben ervaren
Picture Vakanties
Giethoorn 
tel: 06 46326702
Bekijk onze Facebookpagina!

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.