Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

actief-bezoekerscentrum-schiermonnikoog toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Land-Provincie: Friesland
Categorie: Dagjes uit
Aantal maal bekeken: 4336
Het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland en het Nationaal Park. Dat kan door de verschillende vaste en wisselexposities te bezoeken, maar ook door mee te gaan met één van de vele spannende excursies die u bij ons kunt boeken. Zo kunt u mee met een strandjutter, mossels vinden op het wad, een huifkartocht maken, de kaasboerderij bezoeken of naar de verre oostpunt van Schiermonnikoog met de Balgexpress.

Behalve het vaste excursie-aanbod organiseren wij daar omheen nog een aantal andere excursies die wij kort van tevoren aankondigen op affiches in het dorp.

Wanneer u laarzen nodig hebt of graag een verrekijker wilt gebruiken om de vele vogels op ons eiland beter te kunnen bekijken, kunt u ook bij ons terecht: zowel laarzen als verrekijkers zijn bij ons te huur.

Hebt u vragen? Aan de balie van het Bezoekerscentrum staan wij u graag te woord en proberen we u een antwoord te geven op uw vragen.

Bij de balie vindt u tevens folders over onderwerpen die met Schiermonnikoog hebben te maken en in het winkeltje kunt u terecht voor een origineel souvenir en (natuur)boeken.

Groepsbezoek buiten de normale openingstijden is op afspraak mogelijk.

Het gehele Bezoekerscentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Aanwezig een invalidentoilet, ook is er een lift aanwezig voor de mensen die de expositie boven willen bekijken.
Geschikt voor minder validen
Faciliteiten
  • rolstoel geschikt
  • aangepast sanitair