Gehandicapten Watersport Grou

Gehandicapten Watersport Grou, Friesland
Land-Provincie: Friesland
Categorie: Dagjes uit
Aantal maal bekeken: 6690
Vaartinfo
Het activiteiten schip "Markol" heeft een capaciteit voor maximaal 40 niet-rolstoelgebonden gasten of 14 rolstoel gebonden gasten en 15 niet-rolstoel gebonden gasten.

Het is de bedoeling dat onze gasten zoveel mogelijk op een actieve manier bezig zijn met de watersport, zoals het voorbereiden van een vaartocht, het bepalen van de vaarroute, maar ook zelf het stuurwiel in handen nemen onder het toeziend oog van de schipper behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard is het ook mogelijk gewoon te genieten van het prachtige Friese landschap wat rustig aan u voorbij trekt of deel te nemen aan een leuk gezelschapsspel. Het schip is voorzien van een uitgebreide muziekinstallatie met de mogelijkheid om op een groot TV scherm karaoke liedjes mee te zingen of een DVD te bekijken. Voor hen die meer van rust genieten is er de mogelijkheid om een hengeltje uit te gooien of aan de hand van een knopenboekje en een eindje touw het echte schiemanswerk onder de knie te krijgen. Aan boord is een kleine keuken waar u tegen vergoeding diverse broodjes en drinken kunt verkrijgen.

Arrangementen
De Markol kan worden geboekt door verenigingen, stichtingen of organisatie voor mensen met een handicap. De mogelijkheid bestat een een dagtocht of een meerdaags arrangement te boeken waarbij gebruik kan worden gemaakt van faciliteiten op de wal voor lunches, diners en overnachtingen met ontbijt. In overleg met de gebruikers kan door ons een route en activiteitenprogramma worden georganiseerd.

Vrije opstapdagen
Daarnaast zal de Markol regelmatig worden ingepland voor zogenaamde vrije opstapdagen. Op dergelijke dagen kan een ieder die rolstoelgebonden is samen met begeleider/ster of gezin zich inschrijven voor een dagtocht van ca 4 uur. Deze dagen zijn in de vaaragenda opgenomen. Reservering vooraf  is zeer wenselijk om teleurstelling bij inscheping te voorkomen.
Geschikt voor
  • minder validen
  • lichamelijke beperking