Snel Zoeken

Bio Vakantieoord

Land-Provincie: Gelderland
Aantal maal bekeken: 7245
Contactgegevens aanbieder:

Wekeromseweg 8, 6816VS, Arnhem, Nederland

Telefoon: 026-4838201
Email: info@stichtingbio.nl
Website: www.stichtingbio.nl

Het Bio vakantiepark

Het Bio vakantiepark is een uniek vakantiepark voor gezinnen met een ernstig gehandicapt kind. Jaarlijks komen ongeveer 700 gezinnen hun vakantie doorbrengen op dit vakantiepark, gelegen in de bossen bij Arnhem. Het Bio vakantiepark is het gehele jaar geopend.
Op vakantie gaan, is onbezorgd plezier maken. Zwemmen, spelen, ontspannen en opladen. Voor gezinnen met een gehandicapt kind is zo’n vakantie niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat de nodige aanpassingen in de meeste vakantiewoningen ontbreken. Het Bio vakantiepark geeft gezinnen de kans om een betaalbare vakantie te vieren in ruime aangepaste vakantiebungalows met veel aanvullende voorzieningen. Er is voor het hele gezin iets te doen en het is net alsof de handicap even niet in de weg zit. Op het vakantiepark is een extra warm zwembad met verstelbare bodem en speciale hulpmiddelen. Er is een manege waar je kunt paardrijden onder deskundige begeleiding. Je kunt een huifkartocht maken door de schitterende omgeving. De elektrische rolstoel kan via een speciale constructie naar binnen gereden worden. Ook zijn er indooractiviteiten voor het hele gezin. In de centrale ontmoetingsruimte kun je levensechte bewegingen ervaren, zoals een tocht op een Harley, snowboarden, jetskiën, Zumba dansen en nog veel meer. In de Muziekkelder bevind zich een vloer die letterlijk tot leven komt door de projectie van een aantrekkelijk spel of effect. Spellen waar iedereen aan mee kan doen. Er is ruimte voor 12-15 personen die gelijktijdig een spel kunnen spelen.
Het Bio vakantiepark is opgericht door de Nederlandse bioscoopbond en bestaat al meer dan 85 jaar. Alleen al daarom mag een bioscoop natuurlijk niet ontbreken. Op het vakantiepark is een bioscoop met prachtig beeld en geluid aanwezig.
Alle kinderen kunnen op het Bio vakantiepark genieten en veilig spelen. Ouders ontmoeten elkaar en delen lief en leed. Vriendschappen ontstaan. En iedereen telt mee, zonder uitzondering.
De bioscoopbranche heeft de banden met het vakantiepark altijd in takt gehouden en het bioscooppubliek steunde het Bio vakantiepark jarenlang via de beroemde collectebussen. De brancheorganisaties NVB en NVF vormen een belangrijke schakel naar de jaarlijkse meer dan dertig miljoen bioscoopbezoekers. Met nieuwe filmpjes, aandacht op de websites van de bioscopen en online donatiemogelijkheden is het Bio vakantiepark weer volop in beeld bij het Nederlandse publiek. Op 15 januari 2015 ging de eerste van vier commercials in de Nederlandse bioscopen in première https://vimeo.com/112373102
Het Bio vakantiepark ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van steun van donateurs, fondsen, stichtingen en bedrijven. Voor meer informatie www.stichtingbio.nl

Of volg ons op Facebook.com/stichtingbio of Twitter.com/stichtingbio
Dienstverlening hulpmiddelen
Geschikt voor
 • verstandelijke beperking
 • autisme
 • minder validen
 • rolstoel toegankelijk
 • lichamelijke beperking
 • gezinnen
 • iedereen welkom
 • ADHD
 • epilepsie
 • meervoudige beperking
 • elektrische rolstoel
Faciliteiten
 • rolstoel geschikt
 • aangepaste douche
 • zonder drempels
 • aangepast sanitair
 • tillift
 • douchestoel
 • douchebrancard
 • hoog/laag-bed
 • gelijkvloers
 • bedbox
Aantal personen 14 pers
Particulier
Onze vakantiebungalows voor groepen

Nemo: Een zeer ruime 14 persoons bungalow met een eigen snoezelruimte. De gang en alle slaapkamers zijn voorzien van instelbare led verlichting. Deze volledig aangepaste vakantiebungalow is zeer geschikt voor grotere groepen met meerdere kinderen met een beperking.


Sleeping Beauty: Een zeer ruime luxe 8 persoons vakantiebungalow met een eigen afgesloten (speel)tuin en een interactieve snoezelwand. Deze bungalow is zeer geschikt voor (grotere) gezinnen en kleinere groepen met meerdere kinderen met een handicap


Speedy Gonzalez: Een ruime 14 persoons vakantiebungalow, met mobiele snoezelruimte. De bungalow is geheel gerenoveerd in oktober 2014.

Onze vakantiebungalows voor gezinnen of kleine groepen

8 persoons bungalows: Robin Hood, Woody Woodpecker en Peter Pan. Drie vakantiewoningen met zeer ruime woonkamers. Deze bungalows zijn te schakelen met een 6 persoons bungalow waardoor een ruime 14 persoons groeps accommodatie ontstaat.


6 persoons bungalows: Lady Marian, Bugs Bunny en Tinkelbel. Drie gezellige 6 persoonsbungalows. Deze bungalows zijn te schakelen met een 8 persoons bungalow waardoor een ruime 14 persoons groeps accommodatie ontstaat.

Obelix: zeer geschikt voor kleinere gezinnen met één of twee kinderen met een beperking. .
Idefix: 4 persoons vakantiebungalow, geschikt voor gezinnen.
Asterix: 4 persoons vakantiebungalow, geschikt voor gezinnen.
Kinder HL bed spijlen 1.60 bij 70 cm   Kinderbed Hoog laag
Activiteiten op het Bio vakantiepark met vele indooractiviteiten
Meetingpoint
De centrale ontmoetingsplaats van het Bio vakantiepark voor alle vakantiegasten is het Meetingpoint. Een gezellige ruimte waar de vakantiegasten bijvoorbeeld kunnen computeren, flipperen, tafelvoetbal spelen, spelletjes doen, boeken en dvd’s lenen, koffie drinken, gezamenlijk avondeten, televisie kijken of de krant lezen. Er is altijd iemand van het Bio vakantiepark aanwezig die de vakantiegasten te woord kan staan of even bij kan springen als dat nodig is.

VitaCare TMS
In het Meetingpoint kunnen alle vakantiegasten mét of zonder rolstoel, een tocht op een Harley Davidson maken, waterskiën, lopen, snowboarden, Zumba dansen en nog veel meer. Zittend, liggend of staand op een platform ervaart men de levensechte bewegingen die, met bijpassende geluidseffecten, vertoond worden op een groot scherm. Iedereen is enthousiast, blij, zingt, beweegt en geniet. Ook de begeleiders van de groepen met kinderen en jongvolwassenen met een ernstige handicap vinden het leuk. Zij zijn ook op vakantie. Hoe leuk is het om een activiteit samen te doen. Dat is dubbel genieten.

Living Surface
In de muziekkelder van het centraal gelegen Ketelhuis bevindt zich de “Living Surface”. Met behulp van sensoren, projectoren en software wordt een interactieve belevenis gerealiseerd, waarbij de vloer letterlijk tot leven komt door de projectie van een aantrekkelijk spel of effect.
De bewegingen leiden tot actie in het geprojecteerde beeld, begeleid door geluid en muziek. Een paar voorbeelden:
• Met de hand of voet en ook vanuit rolstoel kunnen ballonnen, vissen, bladeren, bloemen weggeduwd of ‘aangeraakt’ worden.
• Voetballen, tennissen of piano spelen.
• Er zijn ook spellen die wat behendigheid vragen, opruimen van een kamer, vangen van snoepjes etc.

Het spel waar iedereen aan mee kan doen, wordt een echte belevenis voor de vakantiegasten van het Bio vakantiepark.

Snoezelen
In het Ketelhuis is ook een snoezelruimte ingericht. In deze ruimte zijn verschillende beeld- en geluidseffecten mogelijk. De kinderen, met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, liggen op een verwarmd waterbed. Zorgvuldige gedoseerd worden diverse sensorische prikkels aangeboden in een voor ieder gevoelige en on tspannen omgeving.


Zwembad
Het zwembad van het Bio vakantiepark is een van de faciliteiten die zeer in trek is bij de vakantiegasten. Het zwembad is helemaal aangepast voor de specifieke doelgroep, wat onder andere inhoudt dat het zwemwater een constante temperatuur van 33 graden Celsius heeft en dat de luchttemperatuur nog minimaal één graad hoger ligt om het geheel als aangenaam te ervaren. Het zwembad beschikt verder over een in hoogte verstelbare bodem, verschillende tilsystemen en douchebrancards.

Zomerprogramma
In de schoolvakantieperioden en vooral in de zomer komen de meeste gezinnen op vakantie, waarbij naast het gehandicapte kind vanzelfsprekend ook de broertjes en zusjes meekomen. Om al deze kinderen een extra leuke vakantie te bezorgen worden er allerlei recreatieve activiteiten georganiseerd. Elk jaar wordt er een thema als paraplu voor de activiteiten gekozen. Het Meetingpoint wordt dan in de stijl van het thema aangekleed. Samen een schilderij maken voor de Wall of Fame, spelletjesochtend, bingo, een bioscoopje pakken of genieten van een kleurrijk buffet bij een echt kampvuur. Alle activiteiten zijn zodanig ingericht dat iedereen mee kan doen, niemand staat buitenspel.

Bioscoop
Het Bio vakantiepark is opgericht door de Nederlandse Bioscoopbond en dankt daaraan n haar naam. Het vakantiepark beschikt dan ook over een eigen bioscoop met een digitale projector. Tijdens de vakantieperiodes worden er iedere dag films vertoond. Vanzelfsprekend is het een aangepaste bioscoop, een bioscoop zonder drempels en trappen met een grote ruimte die geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Huifkar
Het Bio vakantiepark heeft in samenwerking met de TU Delft een huifkar ontwikkeld waardoor het mogelijk is dat mensen met een rolstoel ook een huifkartocht kunnen maken. Er is een speciale constructie ontworpen zodat ook voor gebruikers van grotere elektrische rolstoelen de huifkar eenvoudig toegankelijk is. De huifkartochten gaan door de prachtige omgeving van het vakantiepark en bij langere ritten wordt een bezoek gebracht aan een speciaal pannenkoekenhuis. De Gelderse paarden, Jelske en Nora, die de huifkar trekken, zijn prachtig om te zien en heel lief voor de kinderen.

Manege in ’t BioBos
De Manege in ‘t BioBos is een onderdeel van Stichting Bio Kinderrevalidatie en bevindt zich op het terrein van het Bio vakantiepark. De gezinnen en groepen die op vakantie zijn op het Bio vakantiepark kunnen van de manege gebruik maken.
Op de manege krijgen daarnaast honderdvijftig ruiters, allen kinderen en jongvolwassenen met een beperking, paardrijles, zowel op therapeutische als op recreatieve basis. Er wordt wekelijks dertig uur individueel paardrijles gegeven en daarnaast twintig uur in kleine groepen. De paardrijlessen worden verzorgd door speciaal opgeleide instructeurs en een team van vrijwilligers. Ook hier zijn speciale tilsystemen beschikbaar en er is een aangepast opstapplateau. Paardrijden heeft een positief effect op het lichamelijk en geestelijk welzijn van de ruiters. Kinderen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen ontspannen bijna meteen op een warme paardenrug.


   Kinderbed Hoog laagEen actieve omgeving, waar veel wordt georganiseerd door de medewerkers. Overal op het terrein zijn zitjes, zodat het in de zomer een echt vakantiegevoel geeft. De woningen zijn zeer goed aangepast, veel ruimte en brede gangen en ruime badkamers. 

In mei 2015 hebben wij Bio Vakantiepark weer bezocht. Ook dit keer weer een hartelijke ontvangst. Het was leuk om alle veranderingen te bekijken, nieuwe inrichtingen, nieuwe activiteiten en allemaal gericht op een nog plezieriger verblijf

Locatie

Wekeromseweg 8, 6816VS, Arnhem, Nederland

Telefoon: 026-4838201
Website: www.stichtingbio.nl
Email: info@stichtingbio.nl

Recent bekeken

Land/Provincie: Gelderland
Categorie: Aangepaste groepsaccommodaties

Het Bio vakantiepark is een uniek vakantiepark voor gezinnen met een ernstig gehandicapt kind. Jaarlijks komen ongeveer 700...

Benieuwd naar Vakantie-ervaringen van andere reizigers. Last Minute op vakantie ?

Vele vakantiegangers met een beperking gingen u voor. Lees hun ervaringen en reacties. Of kies een last minute.

Last Minutes
Regelmatig ontvangen we van onze deelnemers mooie last minute aanbiedingen. Houd ze in de gaten en bekijk ze hier.
Tevreden Gasten
Lees wat gasten van de verschillende accommodaties vonden en hoe ze hun vakanties hebben ervaren
Picture Vakanties
Giethoorn 
tel: 06 46326702
Bekijk onze Facebookpagina!

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.