Villa Zebra

actief-villa-zebra
Land-Provincie: Nederland
Categorie: Dagjes uit
Aantal maal bekeken: 6738
Villa Zebra maakt tentoonstellingen en workshops met beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Door middel van spannende vragen en opdrachten ontdekken de kinderen meer over de kunstwerken en het onderwerp van de tentoonstelling. Op woensdag, zaterdag en zondag kunnen ze zelf aan de slag in één van de workshops en tijdens de schoolvakanties zijn er extra activiteiten.

Voor minder validen is Villa Zebra goed toegankelijk. Villa Zebra beschikt over een lift en een invalidentoilet. Villa Zebra beschikt niet over een eigen invalidenparkeerplaats, maar is er voldoende parkeerruimte in de omgeving.

ZELF! (voor kinderen van 3 t/m 6 jaar)

Vaste opstelling
Peuters en kleuters bezoeken met hun ouders of begeleiders ZELF!: een ruimte met prikkelende installaties gemaakt door kunstenaars. Zelf doen staat voorop! Zo bedenken kinderen hun eigen verhalen in het kunstwerk ‘Waar is de taart’, met tekeningen van Thé Tjong-Khing, waarin ze aan de slag gaan met losse figuren op een magnetische wand. En bij de installatie ‘Bij de dokter’ maken ze met prachtige geborduurde en stoffen lichaamsdelen nieuwe mensen. Kinderen kunnen ook bewegen en dansen in de ‘Blacklight Disco’, op zoek gaan naar de ‘Onderstebovenmoestuin’, aan de slag ‘In de Keuken’ of hun blik laten stelen in de ‘Blikkensteler’.

Workshop ZELF!
Een workshop vormt onderdeel van een bezoek aan ZELF! Afhankelijk van de drukte worden er meerdere workshops aangeboden.
De tentoonstelling ZELF! is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur. In de schoolvakanties zijn er extra activiteiten.
Interactieve tentoonstelling (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar)

Wisselende tentoonstelling
Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is er ieder haal jaar een nieuwe interactieve tentoonstelling met beeldende kunst. Kijk op de website voor het actuele programma.

Workshops
Op woensdag, zaterdag en zondag kunnen kinderen na een bezoek aan de tentoonstelling een workshop volgen. In de schoolvakanties zijn er extra activiteiten.

Kinderfeestje

Is er iemand jarig? Reserveer voor een woensdag, zaterdag of zondag het kinderfeestje Gefelicitaart(jes) voor kinderen van 3 t/m 6 jaar of Circus Gibra voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Een feestje is inclusief rondleiding, workshop en taart. Natuurlijk wordt er ook gezongen voor de jarige!

Openingstijden: zie website 

Prijzen: zie website 
Faciliteiten
  • rolstoel geschikt
  • aangepast sanitair