Header
Al meer dan 15 jaar het meest complete aanbod aangepaste vakantiespictorolstoel

In de Picture lokaties

We bieden een select aanbod "In de Picture lokaties".

Dit zijn lokaties die door ons in het bijzonder zijn geselecteerd en waarmee we zeer goede ervaringen hebben.
U kunt ze herkennen aan het  In de Picture bew logo

Bekijk ons volledige In de Picture Aanbod hieronder:

Last minutes

last minute 120Picture Vakanties heeft een breed en internationaal aanbod van vakantieaccommodaties, reizen, dagjes uit voor mensen met een beperking.

We beschikken over een groot bestand van aanbieders.

Regelmatig krijgen we last minute aanbiedingen, waarmee u tegen aantrekkelijke prijzen gebruik van kunt maken.
De aanbiedingen staan vermeld bij het aanbod in de detail beschrijving. 
U kunt ze herkennen aan het Last minute logo. Bezoek onze site regelmatig om maximaal te kunnen profiteren.

Bekijk ons volledige Last minute aanbod hieronder:

Overzicht verblijven

Picture Vakanties biedt een breed en internationaal aanbod van aangepaste vakantieaccommodaties, reizen, dagjes uit voor mensen met een beperking. We proberen deze zo goed als mogelijk te rubriceren en te indiceren naar doelgroep, faciliteiten, minder validen aanbod enz.

We zijn benieuwd naar uw reacties, ervaringen en aanvullingen.

We beschikken over een groot bestand van aanbieders en aanbod over de hele wereld.
Bekijk ons volledige aanbod op onderstaande kaart.

Kies uw vakantiewens in het menu of selecteer land /locatie en zoom in om het aanbod te bekijken.
We hebben getracht de locaties van het aanbod zo goed als mogelijk weer te geven. We hebben daarvoor echter geen aansprakelijkheid.
Gevonden op internet, een leuke blog:
foto 12
Een niet-aangepast zootje in de Midi-Pyrénéés.
In een ver verleden droomde ik van familievakanties in een bontgekleurd Volkwagenbusje vol Pipi Langkous kindertjes. Hond mee, kat mee, je neus achterna naar het Zuiden. Wie het eerst Zonnebloemen ruikt! In dat verre verleden had ik echter geen praktische man, noch een gehandicapt kind.


Mijn praktische man (die stoïcijns de door mij veroorzaakte deuken in onze rolstoelauto netjes laat repareren, terwijl ik denk: dat is vrágen om weer een deuk op precies dezelfde plek) is met geen tien paarden in een auto van vóór 2007 de Route du Soleil op te krijgen.

En voor ons gehandicapte kind zouden we het Volkswagenbusje dusdanig moeten aanpassen dat er geen geld meer over blijft om überhaupt op vakantie te gaan.

Dus stappen we ieder jaar in onze degelijke zilvergrijze Chrysler Voyager. Ties prijkt in zijn rolstoel helemaal achterin met links en rechts van hem als zandzakken opgestapelde weekendtassen. Voor hem zitten zijn broer en zus die weinig weghebben van Pipi Langkous maar op hun manier toch best leuk zijn. Vader rijdt de meeste kilometers, moeder verzorgt de muziek en deelt de broodjes uit. En ja: de pindakaas pot gaat mee.

Maar dit jaar wordt anders.

Dit jaar ben ik de Ibiza style vakantie rebel die ik ooit hoopte te worden. Deze zomer hebben we lak aan conventies, springen we in het diepe, gaan we met de flow, leven we op het randje. We huren voor het eerst een huisje zonder aanpassingen.

Met een zwaar spastische zoon die zelf niets kan – dat betekent thuis een tillift, verpleegbed, hooglaagbad, speciaal toilet en voor elke ingang een op maat gemaakte drempel – staat een niet-aangepaste vakantie gelijk aan het beklimmen van de Mount Everest. Zonder gids.

We gaan het allemaal wel zien. We rollen Ties op een tweepersoons bed op gehuurde klossen en hopen maar dat hij er ’s nachts niet even hard afrolt. Zwemmen = douchen, dat lost het probleem van de rolstoelontoegankelijke badkamer op. En voor het grindpad (dat we pas ontdekten toen we al een aanbetaling hadden gedaan) nemen we een oprijplaatje mee.

Hoewel de kans bestaat dat we met onze staart tussen de benen en een dubbele hernia thuiskomen, overheerst voor nu een gevoel van vrijheid. Van onbezonnenheid. Van lekker niet doen wat van je verwacht wordt.

Tuurlijk, het is nog steeds niet helemaal wat ik lang geleden voor ogen had. Maar ach, zo’n Volkswagenbusje. Ik zou er alleen maar deuken in rijden.
http://www.spastischkind.nl/een-niet-aangepast-zootje-de-midi-pyrenees/

Bekijk ook eens....