Header
Al meer dan 15 jaar het meest complete aanbod aangepaste vakantiespictorolstoel

Vakanties met zorg

U wilt op vakantie en hebt een beperking, bent mindervalide of anderzins zorgbehoeftig? Er is veel meer mogelijk dan u misschien in eerste instantie denkt.

Picture Vakanties biedt het grootste aanbod van aangepaste vakanties en vakanties met een zorgaanbod.
Picture Vakanties biedt al meer dan 15 jaar een breed en internationaal aanbod van aangepaste vakantieaccommodaties, reizen, dagjes uit voor mensen met een beperking. We proberen deze zo goed als mogelijk te rubriceren en te indiceren naar doelgroep, faciliteiten, minder validen aanbod enz.

We beschikken over een groot aanbod over de hele wereld. Bekijk ons aanbod van vakanties met zorg in onderstaand overzicht.

Selecteer uw wensen met behulp van de filtermogelijkheden om gericht het aanbod te bekijken.

Vakanties met zorg

Domaine de Puylagorge, gezinnen

Land-Provincie: Frankrijk
Categorie: Vakanties met zorg
Aantal maal bekeken: 1827
Contactgegevens aanbieder:

Puylagorge, 36370, Lignac, Frankrijk

Telefoon: 0033(0) 254256435
Website: www.puylagorge.eu
Email: puylagorge@organge.fr

Puylagorge, onbegrensde mogelijkheden

Om op Domaine de Puylagorge te komen, verlaat je bij Lignac de verharde weg. Na ruim 2 kilometer langs bos en landerijen wacht je een warm welkom. Je merkt het gelijk; Hier ben je weg van alle hectiek en drukte van alledag.

In 2007 kochten we dit oude 15e eeuwse kloostercomplex. Velen verklaarden ons voor gek. Wat moesten we toch met zo'n bouwval? Met het eindresultaat voor ogen, pakten we het aan. Met veel lieve mensen bouwden we, steen voor steen, wat er nu nu staat; Onze droom, een vakantiepark waar bijzondere mensen de standaard zijn en iedereen zich welkom voelt.

Het park met een authentieke sfeer is ruim van opzet (5,5 ha groot, 35 plaatsen) en alles is zo ingericht dat niemand zich beperkt hoeft te voelen. In de schoolvakanties ontvangen we kinderen met een beperking en hun familie. Het is hier dan een vrolijke boel met overal kinderen die lachen, zingen en plezier hebben. Groepen zijn het hele jaar van harte welkom.  

Je hoeft echter niet beperkt te zijn om je hier welkom te voelen. Buiten de schoolvakanties is het hier een oase van rust wat natuurliefhebbers, wandelaars en karpervissers aantrekt. Het genieten van de prachtige omgeving staat dan centraal. En heb jij of je partner een beperking, dan gebruik je gewoon de faciliteiten die er zijn. Kom, en laat je overtuigen; Puylagorge is heerlijk voor iedereen!
Dienstverlening
  • hulpmiddelen
  • zorg
Geschikt voor
  • verstandeliijke beperking
  • autisme
  • chronisch zieken
  • lichamelijke beperking
  • gezinnen
  • ADHD
Particulier

Op Domaine de Puylagorge kun je kiezen voor een compleet ingerichte accommodatie of voor je eigen tent of caravan. Dat is kiezen tussen het gemak van alleen je koffers hoeven uitpakken en het vertrouwde bekende. De keuze is aan jou!

• Safaritent, het luxe kamperen (60m2)

• Kampeerbungalow, eenvoud en luxe in balans (24m2)

• Losse kampeerplaats, kamperen met je eigen tent of caravan

Aanpassen van de safaritent/ kampeerbungalow aan je gezin.

(H)eerlijk eten zonder enige moeite Je hoeft de keuken niet in en de afwas mag je ook aan ons overlaten. Elke avond serveren we in ons restaurant een (h)eerlijke maaltijd. De prijs is vriendelijk en het menu van de dag is uitgebalanceerd. Er zijn zelfs mogelijkheden om het gelijk voor de hele week te regelen. Heerlijk toch! 

Jullie eigen ondersteuning meenemen Jullie ondersteunende hulp (pgb-er) van thuis is welkom op ons park. Je bepaalt zelf hoe jullie dat regelen; een extra tent, een bijzettent of slaapplaats bij jullie in.

Wil je kind met zijn/haar eigen pgb-er mee doen aan het animatieprogramma, dan vragen wij € 5,00 per uur voor het gebruik maken van de voorzieningen.

Extra hulp mogelijk  Wil je extra hulp voor jouw gezin of wil je er even zonder kinderen op uit, dan kan dat. De Stichting Vrienden van Puylagorge, de Wigwamvakanties en/of Stichting Jorens voorzien hierin. Of het nu bij ondersteuning bij het douchen gaat, bij het zwemmen, bij het eten of gewoon even oppassen is. Jij vraagt, zij draaien! 

Lees voor de informatie over de begeleidingskosten de informatiebrief van het bestuur van de Stichting Vrienden van Puylagorge.

 Faciliteiten

Onze gasten komen aan op de binnenplaats van het oude kloostercomplex. We noemen dit 'De Cour' wat in het Frans 'het hart' betekent en dat zegt alles. Dit is hèt hart van Puylagorge. Hier komt alles samen. Hier vind je het restaurant, de bibliotheek met boeken en spelletjes en de sanitair ruimtes. Hier heten we je welkom. Hier is altijd iemand te vinden voor een praatje. Hier kun je lekker eten en hier vieren we de slotavond waarop we samen terugblikken op een geweldige vakantie.

Sanitair  Puylagorge heeft 2 sanitair gebouwen met in totaal: 5 toiletten, 4 douches, 3 badkamers met invalidentoilet én aangepaste douche, 2 afwasplaatsen en 2 wasmachine´s. Een douchestoel, douchebrancard en tillift zijn beschikbaar.

Te vinden op Puylagorge  Gescheiden van het terrein met de kampeerplaatsen, safaritenten en kampeerbungalows vind je op Puylagorge een gezellig dierenverblijf, een gezonde kruiden- en groentetuin, een verfrissend zwembad, een leuke speeltuin, een jeu de boules baan, de animatieruimtes van het animatieteam, een basketbalveld, een volleybalveld en natuurlijk een kampvuurplaats.

Het zwembad heeft een lift om mensen in het water te kunnen tillen

Verder voor het plezier   En voor wie dat verder wil is er Wifi, een pingpongtafel, een voetbaltafel, diverse fietsjes en skelters, een verkleedhoek, 8 trampolines en een opblaaskussen.

Broodservice  Voor vers stokbrood en lekkere croissants hoef je het terrein ook niet af. Als je de dag ervoor aangeeft wat je nodig hebt, ligt het ’s morgens voor je klaar.

Afstand vanaf Utrecht: 791 km.
Overnachten op Puylagorge

Hoog/laagbed mogelijk

Douche-brancard aanwezig/ mogelijk

Douchestoel aanwezig/mogelijk

Puylagorge heeft 2 sanitair gebouwen met in totaal: 5 toiletten, 4 douches, 3 badkamers met invalidentoilet én aangepaste douche, 2 afwasplaatsen en 2 wasmachine´s. Een douchestoel, douchebrancard en tillift zijn beschikbaar.



Op de Supportbeurs in Utrecht hebben we kennisgemaakt met een aantal mensen van Domaine Puylagorge, enthousiaste mensen

Lokatie

Puylagorge, 36370, Lignac, Frankrijk

Telefoon: 0033(0) 254256435
Website: www.puylagorge.eu
Email: puylagorge@organge.fr

Recent bekeken

Land/Provincie: Frankrijk
Categorie: Vakanties met zorg

Domaine de Puylagorge, het park met een authentieke sfeer is ruim van opzet (5,5 ha groot, 35 plaatsen) en alles is zo...