Header
Al 15 jaar het meest complete aanbod aangepaste vakantiespictorolstoel

Vakanties met zorg

U wilt op vakantie en hebt een beperking, bent mindervalide of anderzins zorgbehoeftig ? Er is veel meer mogelijk dan u misschien in eerste instantie denkt.

Picture Vakanties biedt het grootste aanbod van aangepaste vakanties en vakanties met een zorgaanbod.
Picture Vakanties biedt al meer dan 15 jaar een breed en internationaal aanbod van aangepaste vakantieaccommodaties, reizen, dagjes uit voor mensen met een beperking. We proberen deze zo goed als mogelijk te rubriceren en te indiceren naar doelgroep, faciliteiten, minder validen aanbod enz.

We beschikken over een groot aanbod over de hele wereld. Bekijk ons aanbod van vakanties met zorg in onderstaand overzicht.

Selecteer uw wensen met behulp van de filtermogelijkheden om het aanbod te bekijken. U vindt vast snel een passend aanbod.

Vakanties met zorg

Quinta do Pinheiro Manso

Land-Provincie: Portugal
Categorie: Vakanties met zorg

Contactgegevens aanbieder:

3420-066, Sao Geraldo, Portugal

Telefoon: 00351-235728063
Website: www.quintadopinheiromanso.com
Email: portuned@hotmail.com

Deze locatie is niet meer opgenomen in het aanbod van Picture Vakanties. Wel kunt u zelf informatie opvragen bij deze locatie als u hier belangstelling voor heeft.

Op onze quinta hebben we twee geheel vernieuwde ruime en comfortabele vakantiehuisjes te huur. Casa do Caseiro is ingericht voor 2 tot 3 personen, Casa do Forno voor max. 4 personen.

Geschikt voor mensen met psychische beperking en ook voor gezinnen met kinderen met ADHD.

Casa do Caseiro:
Indeling: ingerichte woonkamer met houtkachel en keuken voorzien van koelkast en gasfornuis met oven. Trap naar de benedenverdieping met slaapkamer, toilet en douche. In de slaapkamer bevinden zich twee
1-persoons bedden en een wastafel gemaakt van de oude granieten paardendrinkbak. Een extra opklapbed is beschikbaar voor eventueel een derde persoon.

Casa do Forno:
Indeling: ingerichte woonkamer met slaapbank (uit te klappen tot 2-persoonsbed), open haard en keuken, voorzien van koelkast en gasfornuis met oven. Slaapkamer met twee 1-persoons bedden. Badkamer met wc, wastafel en douche. Alles gelijkvloers.

Beide huisjes zijn rookvrij.
Huisdieren zijn in overleg welkom.
Indien gewenst is het mogelijk om bij de huisjes een kleine tent te plaatsen.
Er zijn geen aanpassingen voor minder validen.
Geschikt voor psychische beperking, gezinnen, ADHD
Vakanties met Zorg
De vakantiehuisjes zijn gehuisvest in wat eens het huis van de huisbewaarder van de quinta was ( Casa do Caseiro). Lang is het gebruikt als opslagplaats voor de oogst. In het gedeelte waar nu Casa do Forno is gebouwd bevond zich de traditionele broodoven, waar we een open haard van hebben gemaakt.
We zijn bij de bouw zoveel mogelijk uitgegaan van de oorspronkelijke indeling. Zo zijn bijvoorbeeld de dikke granieten muren behouden, waardoor de huisjes ‘s zomers relatief koel blijven. In de winter kan de houtkachel of open haard gestookt worden.

Wie zijn wij:
Peter Otte (1963), webdesigner en automonteur, Selinde van der Spek (1965), sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de kinder- en jeugdpsychiatrie , en Jikke Otte (2002).
Eind maart 2006 zijn wij vanuit Nederland naar Portugal verhuisd. We hebben eerst in een klein dorpje een huis gehuurd en van daaruit de omgeving leren kennen en zijn zo gewend geraakt aan het leven in Portugal. Begin 2007 hebben we Quinta do Pinheiro Manso gekocht. De schoonheid, stilte en ruimte van deze plek vonden we alle drie meteen heerlijk. We hebben ons eigen huis bewoonbaar gemaakt en hebben van het tweede huis op de quinta twee prachtige vakantiehuisjes gemaakt. We wonen op de quinta samen met onze twee poezen en onze honden Skippy en Óscar.

Selinde: "Ik heb in Nederland ruim 20 jaar als verpleegkundige en spv gewerkt in de psychiatrie, eerst volwassenen, later kinder- en jeugdpsychiatrie. Graag combineer ik mijn oude beroep met mijn leven hier, en kan ik onze vakantiehuisjes aanbieden 
met een 'plus'. : kennis van zaken, verpleegkundige, ik ben ook contactpersoon van de ANWB en heb hier mijn eigen thuiszorgbureau. Onze huisjes en ons terrein is niet geschikt voor rolstoelen. Één van de huisjes is gelijkvloers, de ander heeft een trap. Zorg tijdens de vakantie is mogelijk (niet inbegrepen in de huurprijs), overlegd zal moeten worden hoe en wat."

Quinta do Pinheiro Manso heeft vele fruitbomen en we hebben een grote moestuin. Tegen een geringe vergoeding kunt u hiervan gebruik maken: onbespoten groente en fruit van het seizoen zelf plukken. Verser kan het niet!
Twee keer per week kunt u bij ons eten (lunch of diner); een goed moment om informatie uit te wisselen en te proeven van de producten van ons land.

Voor onze kleine gasten hebben we een kinderbed, wat speelgoed, aankleedkussen e.d. beschikbaar.
Heerlijk afkoelen kunt u in ons plonsbad wat we gemaakt hebben in een oude granieten watertank (2 x 3,5 m). Het bad wordt gevuld met water uit onze eigen bron.

Startpakket: Wij kunnen voor u een startpakket samenstellen zodat u bij aankomst niet direct boodschappen hoeft te doen. Dit pakket bevat: koffie, thee, drinkwater, broodjes, beleg, melk, eieren, sap en fruit.
In de vakantiehuisjes ligt een map ter inzage met praktische en  toeristische informatie.

Kinderoppas: Wanneer u als ouders een dagje samen op stap wilt kunnen wij op uw kind(eren) passen en met hen een leuk programma maken zoals bijvoorbeeld hutten bouwen, natuursieraden maken, toetjes maken en nog veel meer!

Lokatie

3420-066, Sao Geraldo, Portugal

Telefoon: 00351-235728063
Website: www.quintadopinheiromanso.com
Email: portuned@hotmail.com

AddThis Social Bookmark Button

Nieuw aanbod

Onlangs bezocht

Land/Provincie: Overijssel
Categorie: Vakanties met zorg

Villapark Eureka: gespecialiseerd in zorgvakanties voor gezinnen. Verscholen in de prachtige Twentse bossen, op landgoed het Hulsbeek, staan 55 luxe vrijstaande bungalows op grote zonnige plekken.

Deurningen, Nederland

Contact

Picture Vakanties
Giethoorn 
tel: 06 46326702
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bekijk onze Facebookpagina!